Θερμόμετρο από αντιμικροβιακό χαλκό: Παγκόσμια ελληνική καινοτομία στην Υγεία

Alfacheck AT 400

Μία παγκόσμια ελληνική καινοτομία στο χώρο της Υγείας αποτελεί το Alfacheck Antimicrobial ΑΤ400, που είναι το πρώτο θερμόμετρο από αντιμικροβιακό χαλκό. 

Μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογικής εφαρμογής του, που η KARABINIS MEDICALκατοχύρωσε παγκοσμίως, το αντιμικροβιακό θερμότερο Alfacheck συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών ασφαλούς θερμομέτρησης όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για τη συνολική «αλυσίδα της υγείας»: γιατρούς – νοσηλευτές – ασθενείς.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Απόστολος Καραμπίνης σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του καινοτόμου προϊόντος, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που προηγήθηκαν με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού για να διερευνηθούν εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού σε προϊόντα υγείας και την υλοποίηση της ιδέας για το αντιμικροβιακό θερμόμετρο, που στηρίχτηκε σε μια σειρά από επιστημονικές έρευνες, πειράματα και κλινικές μελέτες ώστε να μετατραπεί η αρχική ιδέα σε πραγματικό πρωτοποριακό προϊόν υγείας, που “σήμερα αποτελεί το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο που διατίθεται στη παγκόμια αγορά”.

Δωρεά 2.000 θερμομέτρων στα ακριτικά Κέντρα Υγείας
Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης ο οποίος παρέλαβε για λογαριασμό των ακριτικών Κέντρων Υγείας, δωρεά δύο χιλιάδων θερμομέτρων από την Karabinis Medical. Ο κ. Βορίδης, αφού αναφέρθηκε στην καινοτομία που συνεχίζεται στη χώρα μας -παρά την κρίση- και αποτελεί παράγοντα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της Οικονομίας γενικότερα, τόνισε ότι το καινοτόμο αντιμικροβιακό θερμότερο Alfacheck αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στον αγώνα αντιμετώπισης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, που μαζί με το κάπνισμα και την παχυσαρκία είναι τα τρία μείζονα ζητήματα που πλήττουν τους δείκτες της δημόσιας Υγείας.

Η KARABINIS MEDICAL A.E. είναι μια μεγάλη παραγωγική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία ιατρικών αναλώσιμων προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής, φυσικών προϊόντων περιποίησης και διαγνωστικών ιατρικών συσκευών που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας από το 1967, ενώ  τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε και στη διεθνή αγορά υγείας.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.