Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης: 200 Χρόνια από την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας

Σύνδεσμος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης – Μακεδονίας εν Αθήναις, 200 Χρόνια από την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας (1814-2014), το πρωί της Κυριακής 2 Νοεμβρίου 2014, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, όπου στεγάζεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Η εμπεριστατωμένη και κατατοπιστική Ομιλία της Υπεύθυνης των Ιστορικών Αρχείων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Κυρίας Μαρίας Παπαναστασίου, για την Ίδρυση, τα Πνευματικά Ιδεώδη και το Έργο της Φιλικής Εταιρείας, μαζί με την Έκθεση Κειμηλίων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, στον υπέροχο χώρο του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, συνεπήρε όλους τους παρευρισκομένους.

Όπως επισήμανε η Παιδίατρος Αναπτυξιολόγος Δρ. Ελένη Δουλιανάκη, κατά την Παρουσίαση της Εκδήλωσης: «Η Πνευματική Αξία ούτε αγοράζεται, ούτε πωλείται, ούτε κατάσχεται, ούτε φορολογείται».

Η αληθινά ξεχωριστή αυτή Εκδήλωση σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία, καθώς την τίμησαν με την παρουσία τους Μέλη του Κοινοβουλίου, Πρέσβεις, Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Εκπρόσωποι Φορέων, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών κ.λπ.

Ξεχωριστή η παρουσία του απογόνου του Νικολάου Σκουφά, ενός της Τριανδρίας της Ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας, Δρ. Παναγιώτη Σκουφά, και της απογόνου του πρώτου Μανιάτη Φιλικού Στρατιωτικού Ηλία Χρυσοσπάθη, Κυρία Δάφνη Χρυσοσπάθη.

Η Εκδήλωση έκλεισε με την καταχειροκροτούμενη από τους παρευρισκομένους Δήλωση της Προέδρου Κυρίας Καίτης Γάκη-Καψή: «Ο Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης – Μακεδονίας εν Αθήναις ως Στόχο έχει να κρατήσει τους Έλληνες κοντά στην Ιστορία και την Πατρίδα τους».

Facebook Comments

POST A COMMENT.