Στην Κύπρο σήμερα ο Πρωθυπουργός

σαμαράς

Στην Κύπρο, για επίσκεψη εργσίας, θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μια κίνηση που δείχνει την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας  στην Κυπριακή Δημοκρατία και την κοινή αντι μετώπιση της δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω της επιθετικής στάσης της Τουρκίας. Για την Ελλάδα, η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο προκύπτει από τη συμπεριφορά της Τουρκίας που συνιστά προ σβολή του Διεθνούς Δικαίου και παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής  Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση επιδιώκει την αποκλιμάκωση της κατάστασης  και προβάλλει διεθνώς ότι η χώρα μας,παρά τα προβλή ματά της στην οικονομία, παραμένει παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο  της κυπριακής Βουλής,και ακολού θως θα πισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Το Σάββατο  θα πραγματοποιηθεί η τριμερής διάσκεψη Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου -Κύπρου.Το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ήδη συζητείται και θα τεθεί και στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Ιμπραχήμ Μεχλέμπ.

Facebook Comments

POST A COMMENT.