Μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης οι αντασφαλιστές

antasfalistes

Μεταξύ της Σκύλας και της Χάρυβδης έχουν να αποφασίσουν οι αντασφαλιστές. Από την μία οι ειδικοί αναλυτές προτρέπουν το κλάδο για αυξήσεις, υπό την απειλή της μείωσης της κερδοφορίας τους,  και από την άλλη τα εναλλακτικά κεφάλαια και η υπερβάλλουσα προσφορά τους έχει καθηλώσει σε ένα περιβάλλον soft  χαμηλών αντασφαλίστρων. Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουν είναι κρίσιμες με τις ευρύτερες, ωστόσο οικονομικές συνθήκες που επικρατούν να μην συνηγορούν με το μέρος τους. 

Tο κρίσιμο της κατάστασης στην αγορά των αντασφαλειών το υποδηλώνει η θέση του CEO της Swiss Re, μιλώντας στην αγορά της AM Best. Ο Michel Liès τονίζει ότι η ενώ, η παρούσα κατάσταση ενέχει ευκαιρίες, οι αντασφαλιστές που έχουν να προσφέρουν μόνο υπηρεσίες εναλλακτικών κεφαλαίων προκαλούν προβλήματα.

Σύμφωνα με την Swiss Re, η πλοήγηση της αγοράς είναι πολύ δύσκολη και οι ευκαιρίες όπως αυτές διαγράφονται δεν είναι ίδιες για όλους.  Στο πόσο οι αντασφαλιστικές επηρεάζονται από τις συνθήκες, εξαρτάται από το μέγεθος τους, το βαθμό εξειδίκευσης τους, την ποιότητα των κεφαλαίων τους, σε ποιες αγορές ελίσσονται, όπως επίσης στο είδος των καλύψεων που δίνουν.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι το σκεπτικό «τα κάνω όλα με τον ίδιο τρόπο» έχει πλέον εξανεμιστεί. Οι αντασφαλιστικές που κινούνται σε στενά πλαίσια, ή αυτές που γίνονται ουραγοί αντί να δημιουργούν νέες συνθήκες και να ηγούνται αλλαγών ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να θεωρηθούν οι πάροχοι και μόνο προσφοράς.

Αυτή η προσφορά θα πρέπει να συμπληρωθεί με κάτι περισσότερο ώστε το επιχειρηματικό τους μοντέλο να είναι βιώσιμο.

Έλενα Ερμείδου

Πηγή: sofokleousin.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.