Φεστιβάλ Μουσικής Gina Bachauer 2014: από την Κέρκυρα στο δρόμο της υπέρτατης μουσικής τέχνης

Gina Bachauer-1
Τις διαχρονικές αξίες της μουσικής, ως παρακαταθήκης ζωής για τις επόμενες γενιές, ανέδειξε και φέτος στην Κέρκυρα το Φεστιβαλ Μουσικής Gina Bachauer 2014 «Συναντήσεις νέων βραβευμένων σολίστ – Ήχωναναμνήσεις» που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Προέδρου του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer κ. Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα-Σγούρδα.
Νέοι σολίστ από όλη την Ελλάδα, μεσα από εξαίσιες μουσικές διαδρομές και αφιερώσεις, ενθουσίασαν το κοινό της Κέρκυρας σε μια αξέχαστη τριλογία εκδηλώσεων που κουφώθηκε στις 29 και στις 31 Αυγούστου 2014 με δύο μεγάλες συναυλίες εξαίρετων νέων σολίστ στο Αχίλλειο της Κέρκυρας.
«Σήμερα, το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer, με σεβασμό στη μνήμη της κορυφαίας πιανίστας, συνεχίζει το έργο της υποστηρίζοντας και αναδεικνύοντας νέους χαρισματικούς μουσικούς της πατρίδας μας», σημειώνει ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Καράμπελας-Σγούρδας, τονίζοντας: «Σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης των αξιών, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τη μεγάλη σημασία που έχει η ενθάρρυνση και η ανάδειξη νέων ταλέντων. Η χώρα μας συνεχίζει πάντα να γεννά εξαιρετικά προικισμένους μουσικούς. Νέοι από κάθε περιοχή της Ελλάδας δεν παύουν να εντυπωσιάζουν με τις θαυμαστές ικανότητές τους. Θεωρούμε χρέος μας να στεκόμαστε στο πλάι τους και να διευκολύνουμε την πορεία τους στον δρόμο της υπέρτατης μουσικής τέχνης».
Gina Bachauer-2
Η Αυτού Αυτοκρατορική Υψηλότητα, ο Πρίγκιπας Αντώνιος της Σερβίας, Ζουπάνος και ο Πρόεδρος του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer κ. Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας με το ΔΣ και όλους τους καλλιτέχνες του Φεστιβάλ Gina Bachauer 2014
Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν από κοινού το Διεθνές Μουσικό Σωματείο GINA BACHAUER και το Διεθνές Μουσικό Σωματείο C.V. ALKAN-P.J.G. ZIMMERMAN, αφιερώνοντάς το στις ηχωναναμνήσεις εκείνων των υποστηρικτών του Σωματείου που δε βρίσκονται πλέον ανάμεσα μας, όμως, με τη συμβολή τους σφράγισαν το διαχρονικό έργο του σωματείου για την ανάδειξη νέων ταλέντων. Ο σκοπός του φεστιβάλ ήταν παιδαγωγικός, καθαρά καλλιτεχνικός με γνώμονα την ενθάρρυνση και ανάδειξη νέων μουσικών, στο πνεύμα ακριβώς της Gina Bachauer.
Τη λατρεία του στη μουσική και την έμπρακτη στήριξη του στους νέους καλλιτέχνες του σωματείου Gina Bachauer δήλωσε με την παρουσία του, τόσο στις εκδηλώσεις όσο και στα μουσικά εργαστήρια, η Αυτού Αυτοκρατορική Υψηλότητα, ο Πρίγκιπας Αντώνιος της Σερβίας, Ζουπάνος.
Παράλληλα, τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, τίμησαν με την παρουσία τους  ο εκπρόσωποςτης Ιερας  Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, ο νεοεκλεγείς δήμαρχοςΚέρκυρας, Κωστας Νικολούζος, ο Μαρκήσιος ντε Σαντ, ο Γιανης Τριβιζας, Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος, o υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Αχίλλειου Νικος Πουλής και πλήθος μουσικόφιλων της Κέρκυρας.
Εκ του ΔΣ του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer , στο φεστιβάλ έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος ΔΣ Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας μαζι με το ζεύγος Μπαχαριου (απόγονους της  Gina Bachauer)  και τα μέλη του ΔΣ: Δάφνη Χρυσοσπάθη, Καίτη Καψή, Ρένα Παπαγεωργίου, Μαίρη Καλαντζοπουλου, Καίτη Βικάτου, καθώς και οι φίλοι του Σωματείου Μαρριάνα Φουρλή, Ελένη Δουλιανάκη κ.α.
Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer 
Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer (www.bachauer.org) έχει θέσει ως βασικούς του σκοπούς να  διατηρήσει με κάθε δυνατό μέσο ζωντανή τη μνήμη της αξέχαστης Gina Bachauer και ταυτόχρονα να προσφέρει υποτροφίες  σε ταλαντούχους νέους πιανίστες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. H Gina Bachauer υπήρξε προσωπικότητα διεθνούς κύρους. Πραγματοποίησε τεράστια καριέρα, ξεκινώντας από την Ελλάδα και φθάνοντας σε πολλές χώρες του κόσμου. Συνέπραξε με σχεδόν όλες τις μεγαλύτερες ορχήστρες και τους επιφανέστερους αρχιμουσικούς της εποχής της. Στήριζε πάντα την νεότερη γενιά των μουσικών, αφήνοντας σήμερα στους συνεχιστές της την ανάδειξη των νέων μουσικών ταλέντων ως παρακαταθήκη ζωής και ψυχής για όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Facebook Comments

POST A COMMENT.