Η πρωτοποριακή χειρουργική μέθοδος «detour» εφαρμόζεται και στην Ελλάδα

xeirourgeio-

Με απόλυτη επιτυχία, εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, εδώ και λίγους μήνες, από την ομάδα του Ιατρικού Π. Φαλήρου με επικεφαλής το χειρουργό ουρολόγο, κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο, η πρωτοποριακή μέθοδοςDetour προσθετικού By-Pass νεφρού και ουροδόχου κύστεως ή νεοκύστης για την αποκατάσταση ασθενών με βλάβη στον ουρητήρα και μόνιμη νεφροστομία.

Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι αμέσως μετά το χειρουργείο οι ασθενείς δεν έχουν καμία εξωτερική εκτροπή ούρων ή νεφροστομία και νιώθουν απόλυτα φυσιολογικοί με ό, τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη σωματική τους υγεία όσο και για την ψυχολογία τους. Η διαδικασία επιτρέπει τη γρήγορη ανάρρωση λόγω της ελάχιστα επεμβατικής και αναίμακτης μεθόδου, αφού απαιτούνται μόνο 2 μικρές τομές, ενώ η διάρκεια του προσθετικού μοσχεύματος είναι ισόβια. «Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, αναίμακτη, ανώδυνη, με ταχεία ανάρρωση και επαναδραστηριοποίηση του ασθενούς»,’όπως επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Περιγραφή της μεθόδου Detour

Ένα ειδικό προσθετικό εύκαμπτο By-Pass, επενδεδυμένο εσωτερικά από ειδικά κατεργασμένη σιλικόνη και εξωτερικά από Dacron, τοποθετείται διαδερμικά στο νεφρό με τομή μόλις 2 εκατοστών. Στη συνέχεια, ακολουθώντας υποδόρια πορεία μέχρι το ύψος της ουροδόχου κύστεως ή νεοκύστεως, εμφυτεύεται σε αυτή με μικρή τομή. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται εσωτερική επανασύνδεση της φυσιολογικής ροής των ούρων από το νεφρό στην κύστη.

 

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.