Συνέδριο για την ανάπτυξη και το φυσικό πλούτο στον Ακάμα Κύπρου

akamas
Μια πανέμορφη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου είναι ο Ακάμας, που πήρε το όνομα του από τον μυθολογικό ήρωα Ακάμα, γιο του Θησέα, που πήγε στην περιοχή μετά τον Τρωϊκό πόλεμο.Ο Ακάμας είναι το δυτικότερο ακρωτήριο της Κύπρου και περιλαμβάνει την ομώνυμη χερσόνησο και το ομώνυμο δάσος, όπου φύονται 530 είδη ιθαγενών φυτών.
Για το λόγο αυτό η περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, το οποίο ως γνωστό αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα ευρωπαϊκά προγράμματα για την προστασία της φύσης.
Αύριο, στο χωριό Κάθηκας της επαρχίας Πάφου θα πραγματοποιηθεί το Περιφερειακό Συνέδριο ΕΕ – Κύπρος «Αειφόρος Ανάπτυξη – Φυσικοί Πόροι Ακάμα», με αντικείμενο την ανάπτυξη και τον φυσικό πλούτο του Ακάμα.
Για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Τμήμα Περιβάλλοντος και η Διευθύντρια Έργου Ακάμα. Στο Συνέδριο θα παραστούν και θα μιλήσουν ακαδημαϊκοί και ειδικοί για θέματα ορυκτών πόρων, γεωλογίας και περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας το φυσικό υπόβαθρο της περιοχής αυτής της Πάφου, αλλά και τις προοπτικές για ανάπτυξη στο μέλλον.
ΑΠΕ

Facebook Comments

POST A COMMENT.