Στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, όπως είναι η διαχείριση του χρέους, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στον κ. Μοσκοβισί- που είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για τη θέση του επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις- τις προτεραιότητές του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των αδικιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μοσκοβισί για τη θέση του Όλι Ρεν.

 Ο Πιέρ Μοσκοβισί στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο. Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και στην Ελλάδα, με δεδομένο το σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης αφενός και την προοπτική της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αφετέρου.
ΑΠΕ

Facebook Comments

POST A COMMENT.