Κ.Παπούλιας: Η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας

papoulias

Η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας και αυτή είναι ίσως η δραματικότερη  παρενέργεια της οικονομικής περιπέ τειας, σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την σημερινή επέτειο της συμπ λήρωσης 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτάσσει  ως αναγκαία συνθήκη για την επούλωση των τραυμάτων της ελληνικής κοινω νίας, αλλά και για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του πολιτεύματος, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ανάκ τηση της οικονομικής αυτοδυναμίας.

Ιδιαίτερη αναφορά  κάνει στις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ότι “τη λύση θα τη βρούμε μόνοι μας και θα τη βρούμε μό νο μέσα από μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές,που θα βοηθήσουν να αρθούν οι αιτίες που προ κάλεσαν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό”. Σε αυτό το πλαίσιο, ειδική μνεία κάνει στην εμπέδωση κανόνων φορολογικής δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη μεταρρύθμιση,,ώστε όπως διευκρινίζει, να σηκώνουν τα μεγάλα βάρη αυτοί που έχουν και όχι αυτοί που δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχτηκε “για τις υπογραφές που έβαλα”, εξηγεί ότι “το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ  ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις η και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.