Δέκα χρόνια για την Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα

munich-526x350

Δέκα χρόνια “ζωής” μετρά φέτος, η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα, ένα πολυήμερο, ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας σε συνεργασία με τους ελληνικούς και ελληνο-βαυαρικούς οργανισμούς και συλλόγους Μονάχου και στο πλαίσιο της διοργάνωσης,τίμησε τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ με το “Ελληνο-Βαυαρικό Πολιτιστικό Βραβείο”.

“Εφέτος θέλουμε να πούμε δημόσια ένα ευχαριστώ στη Βαυαρική Πολιτεία για τη στήριξη των θεμάτων της παροικίας μας.Τιμούμε τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας με το “Ελληνο-Βαυαρικό Πολιτιστικό Βραβείο”. Είναι η πρώτη φορά που τιμάται ένας πρωθυπουργός της Βαυαρίας από μια μη βαυαρική η γερμανική κοινωνία και εθνότητα ανθρώπων που ζει στη Βαυαρία” δήλωσε ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου , αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας της ιεράς  Μητροπόλεως Γερμανίας  π. Απόστολος Μαλαμούσης.

Τόνισε δε ότι η τιμητική αυτή διάκριση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Ζεεχόφερ θα έχει και μελλοντικές θετικές και ευεργετικές προεκτάσεις και παραμέτρους για τη ζωή των Ελλήνων στη Βαυαρία,αλλά και για τη μητέρα πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.