Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ.προς την Ελλάδα

imagesCAF34P3I

Την ικανοποίησή του για την εκπλήρωση των εξι “προαπαιτούμενων δράσεων”, από την πλευρά της Ελλάδας που συν δέονταν με την εκταμίευση της δόσης του Μαίου, ύψους 1 δισ.ευρώ, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρω ομάδας, Γερούν Νταισελνπλουμ, λίγο μετά τη λήξη του Εurogroup.

Σύμφωνα με τον Γ. Ντάισελμπλούμ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την Ευρωομάδα ότι η ελληνική κυ βέρνηση θα ικανοποιήσει έως τις αρχές Αυγούστου, τα τελευταία έξι προαπαιτούμενα που συνδέονται με τη δόση του Ι ουνίου, ύψους 1δισ. ευρώ.

Ο Γ. Ν τάισελμπλούμ ανέφερε ότι το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα μεταβεί στην Αθήνα εντός της εβδομάδας προκειμέ νου να αποτιμήσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος. Ωστόσο,ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η 5η και τελευταία αξιολόγη ση θα ξεκινήσει επισήμως όταν ικανοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο είδος βοήθειας προς την Ελλάδα, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υπενθύ μισαν ότι ο πρωθυπουργός την έχει αποκλείσει. Πρόσθεσαν, ωστόσο, ότι για το ζήτημα αυτό υπάρχουν διαφορετικές γραμμές εντός της τρόικας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.