Σαρίκας/AHV Associates LLP: Μεγάλες επενδύσεις σε τουρισμό και ασφάλειες

commercial-insurance

Υπάρχουν περισσότερα χρήματα από ότι οι ευκαιρίες. Από το 2007 έχουν μπει στην άκρη πάνω από $1 τρις και περιμένουν να επενδυθούν

Μεγάλες επενδύσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα ετοιμάζονται στον κλάδο του ελληνικού τουρισμού, αλλά και στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, στην ναυτιλία και στις εξαγωγές δηλώνει σήμερα σε συνέντευξη του  στο Sofokleousin.gr ο Όμηρος Σαρίκας Director Mergers & Acquisitions, AHV Associates LLP, Ηνωμένο Βασίλειο ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα.

συνέντευξη: Έλενα Ερμείδου 

omiros_sarikasΑποσαφηνίζοντας εξ’ αρχής το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, τονίζει ότι μεγάλα funds βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, βολιδοσκοπώντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που διαγράφονται στην χώρα ενώ, κάποια από αυτά βρίσκονται πολύ κοντά στο να κλείσουν συμφωνίες.

Ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί το Νο. 1 προορισμό των funds. Σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες θα γίνουν επενδύσεις ενώ, στα «σκαριά» βρίσκονται ανεγέρσεις νέων τουριστικών μονάδων για VIP τουρίστες.

Ήσσονος σημασίας για τα επενδυτικά funds αποτελεί ο κλάδος ασφαλειών και υγείας όπου τα στελέχη και των δύο κλάδων δηλώνει ο Όμηρος Σαρίκας βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις με επενδυτές για την ολοκλήρωση συμφωνιών.  Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι εν αναμονή εξελίξεων στην Ελλάδα βρίσκεται το ασφαλιστικό σύστημα, η αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος για το οποίο όπως παλαιότερα έχει γράψει το Sofokleousin.gr αναμένεται να εισέλθουν ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και επενδυτικά funds.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης ο Διευθυντής της AHV Associates LLP, M&A τονίζει επίσης ότι αναμένονται σειρά Εξαγορών και Συγχωνεύσεων, ωστόσο, σε γενικές γραμμές παρατηρεί ότι οι υποβολές προτάσεων που κάνουν εκπρόσωποι ελληνικών εταιριών στερούνται επαγγελματισμού. Χαρακτηριστικά, τονίζει το management των ελληνικών εταιριών βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, οι αιτήσεις που υποβάλλονται είναι χαμηλού επιπέδου, παρατηρείται έλλειψη εμπειρίας και πραγματικού στόχου,καθαρού πλάνου,  αντίληψη των δεδομένων, οι Έλληνες managers δεν γνωρίζουν που θέλουν να πάνε, ενώ, το προσωπικό όλων των διαβαθμίσεων δεν τυγχάνει εκπαίδευσης από τις ηγεσίες των οργανισμών.

Επενδύσεις αναμένονται στην ναυτιλία και στις εξαγωγές. Χώρες που θα εισάγουν τα ελληνικά προϊόντα προβλέπεται να είναι ΗΠΑ (90%), Αραβία (10%), και σε μικρότερο ποσοστό Ρωσία και Γερμανία.

Τέλος, διατυπώνει ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα χρήματα από ότι οι ευκαιρίες καθώς από το 2007, ένα χρόνο πριν ξεσπάει η οικονομική κρίση έχουν συσσωρευτεί και περιμένουν να επενδυθούν πάνω από 1 τρις δολάρια.

αναδημοσίευση από: SofokleousIn.GR

Facebook Comments

POST A COMMENT.