Πέντε εκατ. θέσεις εργασίας θα χαθούν εξαιτίας των ρομπότ !

imagesCAFW5CPX

Σχεδόν το 50% όλων των θέσεων εργασίας στα βιομηχανικά κράτη,όπως είναι η Αυστραλία,κινδυνεύουν να χαθούν μέ σα στις επόμενες δύο δεκαετίες σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης,Μάικλ Οσμπρν,ο οποίος υποστηρίζει ότι λόγω των ρομπότ ενδέχεται να χαθούν έως και πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Αυστραλία.

“Εκείνο που βλέπουμε σήμερα και σαφώς διαφέρει από το χτές, είναι ότι όλο και περισσότερες μηχανές εισχωρούν σε τομείς εργασίας που βασίζονται στη σκέψη. Εργάζομαι στον χώρο της τεχνητής ευφυίας και είμαι σε θέση να διαπιστώ σω την ιλιγγιώδη εξέλιξη σε πάρα πολλούς χώρους της τεχνολογίας. Μας έχει ζητηθεί να εντοπίσουμε ποιά επαγγέλμα τα ενδέχεται να αντικατασταθούν από τον αυτοματισμό και διαπιστώσαμε ότι 47% των επαγγελμάτων στις ΗΠΑ ανήκουν σ’αυτήν την κατηγορία” τονίζει.

Ο ίδιος λέει ότι το αποτέλεσμα αυτό,ισχύει και για την Αυστραλία, αρκεί να λάβει κανείς υπόψη του ότι 700 ρομπότ το χρό νο, εισάγονται τώρα, στον βιομηχανικό χώρο στην Αυστραλία και πάνω από 1 εκατομμύριο εργάζονται ήδη εντατικά σε διάφορες βιομηχανικές χώρες.

Facebook Comments

POST A COMMENT.