“Νύπτει τας χείρας της” η GPO

EXIT POLL

Ο πρόεδρος της GPO, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανακοίνωσή του διαχωρίζει τη θέση της εταιρείας του από τα εσφαλμένα αποτελέσματα που έβγαλαν τα exit polls στον Α΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η ανακοίνωση της GPO για τα exit poll:
«Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με το exit poll του Α’ γύρου των Περιφερειακών και των Δημοτικών εκλογών, η GPO θα ήθελε να διευκρινίσει:
Η εταιρεία GPO συμμετείχε μόνο με το ερευνητικό της προσωπικό στο exit poll για το Δήμο Πειραιά.
Ο Πρόεδρος της Τ. Θεοδωρικάκος δε συμμετείχε σε καμία σύσκεψη με τους εκπροσώπους των άλλων εταιρειών, καθώς δεν ήταν εκείνος ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας OPINION GPO που συνεργάζεται με το MEGA για το exit poll.
Τέλος όσον αφορά τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τα exit poll, αυτή θα πρέπει να διεξαχθεί με σεβασμό στους κώδικες δεοντολογίας και τις επιστημονικές πρακτικές με μοναδικό στόχο να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν σε κάθε τέτοια ερευνητική διαδικασία».

Η δική μας άποψη:

Πολύ γενικόλογο το σχόλιο του προέδρου!  Δικαίωμα, λοιπόν, δικό μας να αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό και αμφισβήτηση την ορθότητα και στη διεξαγωγή και στις προθέσεις των δημοσκοπήσεων κάθε είδους!

 

Ρούλα Σκουρογιάννη

 

(με πληροφορίες από: newsit.gr)

Facebook Comments

POST A COMMENT.