Τελετή Αφής και παράδοση Φλόγας στους διοργανωτές του «Νανζίνγκ 2014»

τελετή αφής
entyposiakaterina-lexouΠραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας στους Κινέζους διοργανωτές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Νανζίνγκ 2014», με νέα Πρωθιέρεια την Κατερίνα Λέχου.
Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.
Σε μία λιτή αλλά γεμάτη αρχαία Ελλάδα Τελετή Αφής της ιερής Φλόγας, η δάδα άναψε με τη βοήθεια του κοίλου κατόπτρου στα χέρια της Πρωθιέρειας, για να ακολουθήσει μίνι λαμπαδηδρομία εντός σταδίου και τελικά να παραδοθεί στους Κινέζους διοργανωτές, και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της Νανζίνγκ, Λιου Πονγκ, και στο δήμαρχο της πόλης και αντιπρόεδρο της NYOGOC, Μιάο Ρουίλιν.
Η νέα Πρωθιέρεια (θα είναι μέχρι το 2018) Κατερίνα Λέχου ήταν μια παρουσία εντυπωσιακή και επιβλητική στο χώρο, μαζί με τις ιέρειες, που ως «Καρυάτιδες» μάγεψαν με τις κινήσεις και το χορό τους σε χορογραφία της Αρτεμις Ιγνατίου και μουσική Γιάννη Ψειμάδα.
Άλλωστε η χορογραφία της Τελετής είχε τον τίτλο «Καρυάτιδες» και ήταν εμπνευσμένη από τις Καρυάτιδες της αρχαιότητας, οι οποίες ήταν όμορφες και λυγερές κόρες, που χόρευαν γύρω από αγάλματα της Θεάς Αρτεμης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.