Νέα αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ιταλία

Όστια

Οι Ιταλοί και Βρετανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν “πύργους, καταστήματα και δρόμους” κάτω από τη γη σε δύο δημόσια πάρκα στο λιγότερο γνωστό αρχαιολογικό χώρο της Ιταλίας, την Όστια.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η ανακάλυψη, η οποία εκτείνεται σε 70.000 τετραγωνικά μέτρα,δείχνει ότι η Ρώμη ” χωριζόταν στα δύο από τον ποταμό Τίβερη τον 1ο αιώνα π.χ. “Τα ευρήματα,που περιγράφονται ως “εξαιρετικά “, αποκαλύπτουν πόσο σημαντικό εμπορικό λιμάνι ήταν η Όστια, που εγκαταλείφθηκε  με την πτώση της Ρώμης, στα πρώτα 200 χρόνια της νέας χιλιετίας. Ανακαλύφθηκαν πέρυσι τον Ιούλιο.

“Η παρουσία μιας μεγάλης αποθηκευτικής ζώνης στο τμήμα της Όστια βόρεια του Τίβερη ξανανοίγει το θέμα του μεγέθους του εμπορίου που λάμβανε χώρα στις όχθες του ποταμού”, σημείωσε η Μαριαροζάιρα Μπαρμπέρα, επιστάτης της αρχαιολογικής κληρονομιάς της Ρώμης,΄στο πρακτορείο ειδήσεων ΑNSA. Άλλα ερείπια στην περιοχή, σε απόσταση μικρότερη των 30 χιλιομέτρων από τη Ρώμη, περιλαμβάνουν θέατρο, αποβάθρες,αρχοντικά και λουτρά καθώς και ψηφιδωτά και τοιχογραφίες.

Facebook Comments

POST A COMMENT.