Εργαστήριο Νευροεκφυλιστικών νόσων στην Κέρκυρα

ιατρικό εργαστήριο

Ανακοινώθηκε, χτες, Παρασκευή 11 Απριλίου, στο πλαίσιο των εργασιών του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Γηριατρική και την έρευνα και πρόληψη των νευροεκφυλιστικών νόσων, Genedis 2014, το οποίο διεξάγεται στην Κέρκυρα, η έναρξη λειτουργίας του μοναδικού στην Ευρώπη Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, στο τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η χρηματοδότηση του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, το οποίο θα λειτουργεί στην Κέρκυρα, πραγματοποιείται από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. Το εργαστήριο θα συγκεντρώνει τα κλινικά δεδομένα όλων των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, τα οποία θα επεξεργάζεται για περαιτέρω έρευνες.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου πανεπιστημίου, Παναγιώτης Βλάμος, μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις ώριμες προτάσεις για τη λειτουργία κέντρων για την πρώιμη διάγνωση του Αλτσχάιμερ. Η Περιφέρεια μάλιστα, σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός διαγνωστικού κέντρου για την πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ με ενέργειες που θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε  κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης του συνεδρίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου.

Facebook Comments

POST A COMMENT.