Η Φιλαρμονική Αθηνών γιορτάζει τα 125 χρόνια της

Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων

imagesCAWE4I17Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου  Αθηναίων συμπληρώνει 125 θρυλικά χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Με την ευκαιρία των 125 χρόνων ζωής της θα πραγματοποιήσει μεγάλη επετειακή συναυλία την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 8.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης,τιμώντας παράλληλα το μεγαλύτερο εν ζωή συνθέτη της χώρας μας Μίκη Θεοδωράκη,ερμηνεύοντας μελωδίες που σημάδεψαν τη ζωή μας και τον  τόπο μας,αλλά και με μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, άρχισε να λειτουργεί άτυπα το 1885 και καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα το Δεκέμβριο του 1888 με πρώτο της μαέστρο το Σπυρίδωνα Σπάθη,ο οποίος προώθησε το έργο της σε δύσκολες εποχές κάνοντάς τη αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της Αθήνας. ΄Εκτοτε στο ενεργητικό της καταγράφηκαν πολλοί άλλοι σημαντικοί αρχιμουσικοί.

Το 1995 έγινε ριζική ανανέωση του ιστορικού Μουσικού Συνόλου τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό και σήμερα στελεχώνεται από 86 καταξιωμένους μουσικούς.

΄Εχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό ( Κύπρος,Καναδάς ), ενώ έχει εμφανιστεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.