Bayer: Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή

photo_Bayer

Η Bayer εδώ και 150 χρόνια δραστηριοποιείται παγκοσμίως στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της γεωργίας και των υλικών υψηλής τεχνολογίας . Η Εταιρία συνδυάζει τη μακρόχρονη εμπειρία στην υγεία του ανθρώπου, των ζώων και των φυτών, καθώς και στην παραγωγή πολυμερών υλικών που αποτελούν πρώτη ύλη σε πολλές καθημερινές εφαρμογές με εστίαση στην καινοτομία, που είναι το κλειδί για την επίτευξη και διατήρηση ηγετικής θέσης στην παγκόσμια αγορά. Η Εταιρία έχει δεσμευτεί να συμβάλλει μέσα από την έρευνα στη βελτίωση της ζωής της ανθρωπότητας. Ως εταιρία καινοτομίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Έρευνα και την Ανάπτυξη (Ε&Α).

Στον τομέα της Υγείας (Healthcare) η Bayer παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και μέσα στο 2013 εμπλούτισε σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της με την κυκλοφορία πέντε νέων καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων, για την πρόληψη και θεραπεία της θρομβοεμβολής, για διάφορους τύπους καρκίνου, για την πνευμονική υπέρταση και για τις διαταραχές της ωχράς κηλίδας. Τώρα το τμήμα Ε & Α σχεδιάζει να επεκτείνει την έρευνα των εν λόγω σκευασμάτων με ένα ευρύ φάσμα μελετών είτε για νέες ενδείξεις είτε για να απαντήσει σε ερωτήματα της ιατρικής κοινότητας για ειδικές ομάδες ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο αντιπηκτικό σκεύασμα της Bayer έχει εγκριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για πέντε ενδείξεις και επιτρέπει στους γιατρούς να θεραπεύσουν ένα ευρύ φάσμα  ασθενών που πάσχουν από φλεβική και αρτηριακή θρομβοεμβολή, καθιστώντας το,  το μοναδικό νεότερο από του στόματος αντιπηκτικό με τόσες πολλές ενδείξεις.

Στον τομέα της ογκολογίας έλαβαν έγκριση δύο καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα. Το πρώτο έναντι του μεταστατικού καρκίνου του παχέος εντέρου που είναι ανθεκτικός στις τυπικές θεραπείες και το δεύτερο είναι το πρώτο στην κατηγορία των εκπομπών σωματιδίων και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των μεταστάσεων στα οστά σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη. Όσον αφορά στον τομέα της πνευμονικής υπέρτασης, η Bayer καινοτομεί με μια νέα, ειδική προσέγγιση για τη θεραπεία διαφόρων τύπων πνευμονικής υπέρτασης , όπως της Χρόνιας Θρομβοεμβολικής Πνευμονικής Υπέρτασης, που μέχρι σήμερα αντιμετωπιζόταν μόνο χειρουργικά.

Τέλος, εισήλθε στο χώρο της οφθαλμολογίας με ένα νέο προϊόν για τη θεραπεία της  ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας υγρού τύπου  και των διαταραχών της όρασης λόγω οιδήματος της ωχράς κηλίδας που οφείλεται σε  απόφραξη της κεντρικής φλέβας του αμφιβληστροειδούς.

Μετά την επιτυχή εισαγωγή αυτών των πέντε νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση ακάλυπτων αναγκών ασθενών που πάσχουν από τις παραπάνω ασθένειες, η Bayer επενδύει στην ανάπτυξη πέντε ακόμα πολλά υποσχόμενων  υποψήφιων φαρμάκων στους τομείς της ογκολογίας, της καρδιολογίας και της υγείας των γυναικών, τα οποία είναι σήμερα σε κλινική έρευνα φάσης Ι και ΙΙ. Σχεδιάζει μάλιστα να προχωρήσει αυτά τα πέντε εξαιρετικά καινοτόμα μόρια σε Κλινικές Μελέτες φάσης ΙΙΙ μέχρι το 2015.

BayerFoto_JBO Dr. Joao Barroca, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Bayer Hellas τόνισε: «Η Bayer έχει ως αποστολή να συμβάλλει καθημερινά στη βελτίωση της ζωής μας, διαθέτοντας καινοτόμες θεραπευτικές αγωγές, προϊόντα και υπηρεσίες που αναπτύσσει στους τομείς Healthcare, CropScience, και MaterialScience, κάνοντας πραγματικότητα το όραμά της «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή». Ως κοινωνικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης ενεργεί με γνώμονα τις αξίες της Hγεσία, Ακεραιότητα, Ευελιξία και Αποδοτικότητα, ενώ έχει μακρά ιστορία στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Τόσο η εταιρία όσο και οι εργαζόμενοί της τιμούν και στέκονται αρωγοί στην τοπική κοινωνία που ζουν και δραστηριοποιούνται».

Για την οικογένεια της Bayer αποτελεί πλέον παράδοση η ενίσχυση κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων και αδύνατων συνανθρώπων μας. Εδώ και δύο χρόνια υποστηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών, δωρίζοντας είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα), είδη προσωπικής υγιεινής και ρούχα και ανακουφίζοντας έτσι συνανθρώπους μας που στερούνται βασικών αγαθών, με στόχο την ουσιαστική στήριξη και βοήθεια σε κάθε οικογένεια, ώστε να μπορέσει να αναβαθμίσει ποιοτικά τη ζωή της. Με αυτή την πρωτοβουλία εξυπηρετούνται σε μηνιαία βάση τουλάχιστον 100 οικογένειες που χρίζουν βοήθειας και ωφελούνται εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, που διαμένουν στην Αττική και έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της Bayer Hellas, κυρία Σόνια Μουσαβερέ, δήλωσε σχετικά: «Η Bayer, ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης και αναγνωρίζοντας ότι είναι μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στην ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη χώρα μας. Η φιλοσοφία της εταιρίας, αλλά και όλων των υπαλλήλων κυριαρχείται από την επιθυμία να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες που πλήττονται από την κρίση, αλλά και να συμπαρασταθούμε στα παιδιά τους. Στεκόμαστε υπεύθυνα και με σεβασμό δίπλα στους ευαίσθητους κοινωνικά συμπολίτες μας. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να να συμβάλουμε ουσιαστικά σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως επιτάσσει η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε».

Facebook Comments

POST A COMMENT.