Τρόικα και πρωτογενές πλεόνασμα

«Το πρωτογενές πλεόνασμα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη συνειδητοποίηση όλων» (σ.σ. για την πορεία της οικονομίας), τόνισε μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής διυπουργικής σύσκεψης κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας για τις ελαφρύνσεις στους πολίτες, που μπορούν να υπάρξουν με μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος, απάντησε ότι «είμαι του λίγου και του ακριβούς». Πρόσθεσε, πάντως, ότι πρώτα πρέπει να επικυρωθούν τα στοιχεία από τη Eurostat και είπε πως «θεωρώ ότι μέρος του πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία. Ό,τι είναι προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετικό. Είναι η πρώτη χειροπιαστή απόδειξη, που ο άλλος θα δει πως αίρονται οι αδικίες που έχει υποστεί». Για το πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση αναμένεται να έχει μια πρώτη ένδειξη για το μέγεθός του στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου, πριν από την επικύρωση των στοιχείων από τη Eurostat στις 23 Απριλίου.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με ενιαία γραμμή την τρόικα για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης. Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η ελληνική πλευρά προσέρχεται με δική της ατζέντα για τα διαρθρωτικά μέτρα, όπως επισήμανε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας πριν από τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο την προετοιμασία των θέσεων της ελληνικής πλευράς ενόψει της σημερινής  έναρξης των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται πως, σήμερα, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και Ανάπτυξης  Κ. Χατζηδάκη, στις 16:00 και 19:00, αντίστοιχα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Facebook Comments

POST A COMMENT.