Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα — μια ειδική παράσταση για την αλληλεγγύη

''Jean Giono, Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα'', παιδικό θέατρο στο ΚΕΤ PHOTO_5

Ο πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και το “Μυρμήγκι” (Δίκτυο αλληλεγγύης της 6ης Κοινότητας Αθήνας) προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην ιδική παράσταση που οργανώνουν,  του έργου Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα”, αφιερωμένη στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Tην Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 20:00, οι θεατές, αντί εισόδου, καλούνται να φέρουν μαζί τους τρόφιμα (ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, λάδι, ζάχαρη,  γάλα μακράς διαρκείας, τσάι, καφέ), τα οποία θα διανεμηθούν στις 400 οικογένειες που στηρίζει το δίκτυο αλληλεγγύης 6ης διαμερισματικής κοινότητας «Το Μυρμήγκι».

''Jean Giono, Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα'', παιδικό θέατρο στο ΚΕΤ PHOTO_6

Το έργο
Το διήγημα “Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα” γράφτηκε το 1953 από το Γάλλο συγγραφέα Jean Giono, που ήθελε να μεταβιβάσει στους συνανθρώπους του την αγάπη «για το δέντρο ή, ακριβέστερα, για το φύτεμα των δέντρων».

Η ιστορία -που ο συγγραφέας παρουσιάζει ως αληθινή- εκτυλίσσεται την περίοδο από το 1913 έως το 1947, παράλληλα με τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, στην Άνω Προβηγκία, της νότιας Γαλλίας. Ένας βοσκός, ο Ελζεάρ Μπουφιέ, φυτεύει κάθε μέρα σπόρους βελανίδια στα εδάφη της περιοχής του και βλέπει κάθε χρόνο να μεταλλάσσεται ο τόπος σε μία πλούσια δασωμένη έκταση.
Όπως “Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Saint-Exupéry, το κείμενο αυτό απευθύνεται σε όλους — παιδιά, αλλά και ενήλικες όλων των ηλικιών. Είναι ένα σύγχρονο παραμύθι για το σεβασμό προς τη φύση και για τη δύναμη της επίμονης, μοναχικής και ανιδιοτελούς ανθρώπινης πράξης.

Διασκευασμένο για τη σκηνή, το κείμενο του Giono παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Μιχάλη Κοιλάκο, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Σκηνοθεσία, διασκευή, μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Κοιλάκος
Μετάφραση: Παναγιώτης Κλίνης
Παίζουν: Παναγιώτης Κλίνης, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης

Το ΚΕΤ και το Μυρμήγκι ευχαριστούν τους συντελεστές της παράστασης για την αφιλοκερδή τους συμμετοχή στη βραδιά αυτή.

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα, Τ: 213 00 40 496
«Το μυρμήγκι» – Δίκτυο αλληλεγγύης 6ης διαμερισματικής κοινότητας Αθήνας, Επτανήσου 60 & Τενέδου, Κυψέλη, Τ: 210 86 13 612

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.