Θετικές προοπτικές για ίαση ασθενών με Ηπατίτιδα C

H AbbVie ολοκληρώνει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κλινικών δοκιμών για την Ηπατίτιδα C (γονότυπου 1), με αγωγή από το στόμα, χωρίς ιντερφερόνη

abbvieΗ ΑbbVie ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του κλινικού προγράμματός της φάσης ΙΙΙ και δημοσίευσε τα αποτελέσματα τεσσάρων επιπλέον μελετών που είχαν σχεδιαστεί για την αξιολόγηση της ερευνητικής αγωγής της AbbVie, η οποία χορηγείται μόνο από το στόμα, δεν περιέχει ιντερφερόνη και μπορεί να συνδυαστεί ή να μην συνδυαστεί με ριμπαβιρίνη (RBV) σε ασθενείς με χρόνια λοίμωξη με τον ιό της ηπατίτιδας C (HCV) γονότυπου 1 (GT1). 

«Τα αποτελέσματα των ολοκληρωμένων μελετών φάσης ΙΙΙ της AbbVie σε 2.300 ασθενείς από 25 χώρες δείχνουν τη δράση του ερευνητικού μας σχήματος σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών με γονότυπο 1, συμπεριλαμβανομένων των πασχόντων από αντιρροπούμενη κίρρωση του ήπατος», δήλωσε ο Scott Brun, M.D., Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Τμήματος της AbbVie. «Τα υψηλά ποσοστά ανταπόκρισης και ανοχής του σχήματός μας, σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά διακοπής είναι ελπιδοφόρα».

Κλινικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της AbbVie για την Ηπατίτιδα C

Το κλινικό πρόγραμμα ανάπτυξης της AbbVie για τον HCV επιδιώκει την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και της κλινικής φροντίδας, ερευνώντας ένα χωρίς ιντερφερόνη, χορηγούμενο μόνο από το στόμα φαρμακευτικό σχήμα σε συνδυασμό με και χωρίς ριμπαβιρίνη, με στόχο την επίτευξη υψηλών ποσοστών μακροχρόνιας ιολογικής ανταπόκρισης (SVR) σε όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων οι οποίοι συνήθως δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στη θεραπεία, όπως οι ασθενείς με μηδενική ανταπόκριση σε προηγούμενη θεραπεία με βάση την ιντερφερόνη ή οι ασθενείς με προχωρημένη ίνωση ή κίρρωση ήπατος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 160 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από χρόνια λοίμωξη με ηπατίτιδα C1. Το πολυεθνικό πρόγραμμα της AbbVie  για τον HCV είναι το μεγαλύτερο με χορήγηση μόνο από το στόμα, κλινικό πρόγραμμα χωρίς ιντερφερόνη σε ασθενείς με γονότυπο 1 που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα2. Ο γονότυπος 1 (με τους υποτύπους 1α και 1β) είναι ο πιο συχνός γονότυπος παγκοσμίως.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.