«Καθαρά» τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο-γιάφκα

αυτοκίνητο-γιάφκα

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια τα καλάσνικοφ τα οποία βρέθηκαν το Σάββατο στο αυτοκίνητο-γιάφκα που εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση.

Στο αυτοκίνητο, μάρκας Opel Astra, βρέθηκαν βλήματα, εκτοξευτήρες, καλάσνικοφ, σφαίρες, χειροβομβίδες και άλλος βαρύς οπλισμός.

Το ΙΧ είχε κλαπεί την 1 Ιανουαρίου 2014, από την Κερατέα. Την ίδια ημέρα είχε διαφύγει και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά δύο ενδεχόμενα: Είτε το όχημα να αποτελούσε «κινητή γιάφκα», είτε οι τρομοκράτες να σχεδίαζαν χτύπημα σε στόχο κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε.

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε, πριν από περίπου 10 ημέρες, μετά από πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο.

Η τοποθεσία είχε επιλεγεί προσεκτικά, καθώς το αυτοκίνητο βρέθηκε έξω από εγκαταλελειμμένο -εδώ και πέντε χρόνια- σπίτι.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα και τέθηκε, υπό διακριτική παρακολούθηση, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η έρευνα συνεχίζεται, τόσο στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όσο και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

από in.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.