Δομές Ημερήσιας Νοσηλείας

οφθαλμίατρος

Ελληνικό Κολλέγιο ΟφθαλμολογίαςΤο Ελληνικό Κολλέγιο Οφθαλμολογίας χαιρετίζει την προσθήκη της διάταξης για τις δομές Ημερήσιας Νοσηλείας στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καθώς κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση εναρμόνισης της χώρας μας με τις υπόλοιπες του δυτικού κόσμου.

Καταγγέλλει δε τις αντιδράσεις κάποιων οι οποίοι με πρόσχημα του τρόπου αδειοδότησης (προδιαγραφές με υπουργική απόφαση) εκφράζουν τα μεγάλα συμφέροντα κλινικαρχών που δεν επιθυμούν την λειτουργία Κλινικών Ημερήσιας Νοσηλείας.

Δεδομένου ωστόσο ότι η χώρα βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, για την εκτόνωση της οποίας όλοι πρέπει να συμβάλλουμε, η απλοποίηση στις διαδικασίες αδειοδότησης των κλινικών αυτών (με υπουργική απόφαση), χωρίς να γίνουν ελαστικότερα τα απαραίτητα κριτήρια λειτουργίας τους, είναι απαραίτητη. Υπάρχουν αντίστοιχες προδιαγραφές σε όλο το Δυτικό κόσμο τις οποίες μπορούμε να υιοθετήσουμε και να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση του νόμου που μένει ανενεργός από τον Φεβρουάριο του 2011.

Επίσης δε πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε την πρόσφατη μελέτη του οικονομικού τμήματος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που έδειξε ότι το οικονομικό όφελος από τη λειτουργία των δομών Ημερήσιας Νοσηλείας θα είναι 225.000.000 ευρώ ετησίως για τον κρατικό προϋπολογισμό. Για κάποιους απ’ ότι φαίνεται τα χρήματα αυτά ο Ελληνικός λαός δε τα χρειάζεται.

 

Ο  Πρόεδρος                                                          ο Γεν.Γραμματέας

Αναστάσιος Κανελλόπουλος                               Γεώργιος Χαρώνης
Χειρουργός Οφθαλμίατρος                                 Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Καθηγητής Οφθαλμολογίας

Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης

Facebook Comments

POST A COMMENT.