Ενημερωτική εκδήλωση για την Παιδική Παχυσαρκία

childhood-obesity

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την Παιδική Παχυσαρκία, στις 24 Οκτωβρίου στο Πολεμικό Μουσείο (17:30-20:30).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του αυξημένου βάρους σώματος κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.

Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υλοποιεί το πρόγραμμα: ‘Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’, με σύνθημα ‘Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή’, το οποίο χρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, το οποίο αποτελεί Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία στην Ελλάδα. Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου είναι η κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα πλαίσια του Προγράμματος και προκειμένου να αξιολογηθούν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις, αναπτύχθηκε το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, το οποίο λειτουργεί καθημερινά στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της  Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και είναι στελεχωμένο με Ιατρικό προσωπικό, Διατροφολόγο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Παιδοψυχολόγο. Τα παιδιά και οι έφηβοι που παρακολουθούνται στο Ιατρείο αξιολογούνται κλινικά και εργαστηριακά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν

  • ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας
  • ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, Διοικητής 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ) Αττικής
  • ο κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, Διοικητής Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  • η κ. Κυριακή Γιαννακίδου, Γενική Γραμματέας Αθλητισμού
  • η κ. Ανδρονίκη Γεωργίου, Υπεύθυνη Έργου «Σχολές Γονέων», Υπουργείο Παιδείας, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων
  • ο κ. Δημοσθένης Ταμπάκος, Πρόεδρος Ολυμπιονικών

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του κ. Δημήτρη Τυπάλδου.

www.childhood-obesity.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.