Την Πέμπτη στην Αθήνα το 34ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο

34ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο

Το ερευνητικό έργο που παράγεται στη χώρα μας, με ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα, τα νεότερα δεδομένα και οι σύγχρονες ερευνητικές τάσεις σε όλους τους τομείς της Καρδιολογίας, θα παρουσιαστούν στο 34ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο HILTON στην Αθήνα, από την Πέμπτη 10 έως και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Στην ετήσια κορυφαία καρδιολογική εκδήλωση θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 2.500 καρδιολόγοι, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στην ενεργό συμμετοχή Ελλήνων καρδιολόγων της διασποράς.

Ανάμεσα στους πολλούς και εκλεκτούς ομιλητές του Συνεδρίου είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας (ΕΚΕ), κ. Ιωάννης Καλλικάζαρος,ο τέως Πρόεδρος της ΕΚΕ Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Παρχαρίδης, ο κ. Στέφανος Φούσας, Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ, ο Γραμματέας της ΕΚΕ κ. Ιωάννης Βλασερός και πολλοί άλλοι.

·         Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Ιωάννης Καλλικάζαρος θα αναφερθεί στο ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα της γήρανσης της καρδιάς, καθώς το καρδιαγγειακό σύστημα είναι ίσως το πρώτο σύστημα, το οποίο παραβλάπτεται και οδηγείται σε γήρανση.

·         Ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Παρχαρίδης θα αναλύσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα από την καταγραφή stent for life (εμφράγματα) στη χώρα μας που δείχνουν πως μέσα στα δύο πρώτα χρόνια η εφαρμογή της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής στην Ελλάδα αυξήθηκε πολύ σημαντικά από 9% σε 32% και το ποσοστό της μη επαναιμάτωσης ελαττώθηκε από 50% σε 28%. Ο κ. Παρχαρίδης στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα αναφερθεί και στην καταγραφή των συγγενών καρδιοπαθειών στην Ελλάδα, καθώς οι προοπτικές επιβίωσης των ασθενών με συγγενή καρδιοπάθεια (CHD) έχουν βελτιωθεί σημαντικά εδώ και 4 δεκαετίες καθώς στο μεγαλύτερο μέρος τους αντιμετωπίζονται επιτυχώς με χειρουργική επέμβαση.

·         Ο κ. Στέφανος Φούσας, Αντιπρόεδρος της EKE θα παρουσιάσει τη σχέση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων με άλλες συννοσηρότητες, όπως ο διαβήτης, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, η παχυσαρκία, η κολπική μαρμαρυγή και πολλά άλλα.

·         Ο Γραμματέας της EKE κ. Ιωάννης Βλασερός θα μιλήσει για την παιδική παχυσαρκία, η οποία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.