Η Όλγα Κεφαλογιάννη στις ΗΠΑ για την προβολή του ιατρικού τουρισμού

Κεφαλογιάννη

Τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως χώρα παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνάντηση εργασίας που είχε με εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών των ΗΠΑ και Αμερικανών καθηγητών ιατρικής, στα γραφεία του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη.

Το σημαντικό αριθμό εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και ιατρικών υποδομών, που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της χώρας, και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα παράλληλα αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς.

Ο συνδυασμός αυτών των δυο στοιχείων, πρόσθεσε, μπορεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον ιατρικό τουρισμό της χώρας μας, σε σχέση με την υπόλοιπη διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, διαμορφώνει το νομοθετικό πλαίσιο που θα συμβάλει στη μέγιστη ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού. Τέλος σημειώνεται ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού είναι η προσέλκυση τουριστών για ιατρικά θέματα και από άλλες αγορές, όπως της Βόρειας Ευρώπης, των ΗΠΑ (κυρίως της ομογένειας), των βαλκανικών χωρών, της Ρωσίας αλλά και της Μέσης Ανατολής.

Παρόντες στη συνάντηση, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού, ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece, Στέφανος Ησαϊας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.