The Ride of Transparency: ποδηλατοδρομία κατά της διαφθοράς στο κέντρο της Αθήνας

diafaneia

Μια διαφορετική βόλτα με ποδήλατο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιεί το Σάββατο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια.

podhlatodromiaΣτο πλαίσιο της εκστρατείας για τη νέα υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» η οργάνωση σε συνεργασία με το Γιώργο Αμυρά διοργανώνει ποδηλατοδρομία υπέρ της διαφάνειας στη δημόσια ζωή με τίτλο:«The Ride of Transparency».

Το ραντεβού για την ποδηλατοδρομία δίνεται στην πλατεία Κοραή, στο Μετρό Πανεπιστήμιο στις 5 το απόγευμα. Θα προηγηθούν και διάφορες εκδηλώσεις δρόμου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μεγάλη διαδρομή με τα ποδήλατα στους δρόμους της Αθήνας: πλατεία Κοραή, Κεραμεικός, Μεταξουργείο και ολοκληρώνεται στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Στις παλιές γειτονιές του Μεταξουργείου σταματάνε για λίγο οι ορθοπεταλιές στην οδό Ιάσονος 18, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη γκράφιτι event από τον street artist b. Μία συμβολική τοιχογραφία αποκαλύπτεται σταδιακά στην πρόσοψη ενός παλιού κτιρίου. Εικόνες μιας ζωής απαλλαγμένης από τη διαφθορά αποτυπώνονται και γίνονται σύνθημα για μία πιο δίκαιη και ακέραιη κοινωνία και καθημερινότητα.

Στην υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης με σκοπό να καταγγέλλει περιστατικά διαφθοράς και να λαμβάνει συμβουλές από ειδικούς για το τι μπορεί να πράξει στη συνέχεια.

Οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 10190, (Δευτέρα & Παρασκευή: 15.00μ.μ. – 19.00μ.μ., Τετάρτη: 10.00π.μ. – 14.μ.μ.), on line καταγγελία, εκτύπωση, συμπλήρωση και αποστολή φόρμας (www.transparency.gr/diafaneiatora) στα γραφεία της οργάνωσης (Θέτιδος 4, 115 28, Αθήνα).

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Πλατεία Κοραή, Πανεπιστήμιο
12.00μ.μ.: Η μπάντα βραζιλιάνικων κρουστών Quilombo δίνει μουσικό τόνο στο μήνυμα «Ώρα να ξυπνήσουμε!»
13.00μ.μ.: Stand-up comedy με τον Σίλα Σεραφείμ.
14.00μ.μ.: Οι εθελοντές φορούν σφυρίχτρες και καλούν σε ένα ηχηρό «ξύπνημα συνειδήσεων». Συνομιλούν και ενημερώνουν τον κόσμο για την Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!».
17.00μ.μ.: The Ride of Transparency. Μια διαφορετική ποδηλατική δράση υπέρ της διαφάνειας στη δημόσια ζωή.
Κεραμεικός/Μεταξουργείο, Ιάσονος 18
18.00μ.μ./Street graffiti: Ο street artist b. δημιουργεί μία συμβολική τοιχογραφία στην καρδιά της πόλης αποτυπώνοντας σε εικόνες μία ζωή με περισσότερη διαφάνεια.

Facebook Comments

POST A COMMENT.