Έλληνας, ομογενής φωτογράφος σαρώνει τα διεθνή βραβεία!

omogenis

omogenis1Απαθανατίζοντας τη μόλις τεσσάρων ετών κόρη του, Αθηνά, ο Έλληνας ομογενής φωτογράφος από τη Μελβούρνη, Βασίλης Γκέκας, έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικά βραβεία στο χώρο της φωτογραφίας και να γίνει γνωστός σε  όλο τον κόσμο.

Οι φωτογραφίες του μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής της Ολλανδικής σχολής και -όπως λέει και ο ίδιος ο Βασίλης- εμπνέεται από αυτή την τάση ζωγραφικής γιατί του αρέσουν τα χρώματα, οι εκφράσεις και το φως που χρησιμοποιούνται.

 

omogenis3Ο Γκέκας κατάφερε να κατακτήσει τους ανθρώπους της τέχνης της φωτογραφίας, αποσπώντας το πρώτο διεθνές βραβείο φωτογραφίας του διαγωνισμού The Loupe Awards.

Πρόσφατα, συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας, International Photography Awards Lucies 2013, –όπου οι συμμετοχές έφτασαν τις18.000- και στον οποίο ο Βασίλης Γκέκας διακρίθηκε για τέσσερις φωτογραφίες του.

Για την αξιολάτρευτη πρωταγωνίστρια στις δουλειές του, τη μικρή κόρη του, Αθηνά, δήλωσε: «Είναι η μούσα μου. Η Αθηνά τρελαίνεται να αλλάζει κοστούμια. Το έχει πάρει σαν παιχνίδι».

omogenis2

Facebook Comments

POST A COMMENT.