Ντόμινο οι εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ

ΕΛ.ΑΣ
Σήμερα, και με αφορμή τα γεγονότα που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή, είχαμε αλυσιδωτές εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛΑΣ.
Πριν λίγο, ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο ότι μετακινούνται από τις θέσεις τους και αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί, κατά απόλυτο τρόπο, η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», που αφορά σε καταγγελίες για χρυσαυγίτες αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ανατέθηκε σήμερα από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων.

Εξάλλου, παραιτήσεις δύο ανώτατων αξιωματικών από τα υψηλότερα κλιμάκια της Αστυνομίας, υποβλήθηκαν μετά την υπόθεση που σχετίζεται με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα, όπου έγινε έρευνα προχτές και βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη, οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν για προσωπικούς λόγους, αλλά η ανακοίνωση αναφέρεται ταυτόχρονα και στα γεγονότα στη Χαλκίδα, κάτι που δεν αφήνει αμφιβολίες ότι δεν είναι άσχετα μεταξύ τους.

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο διοικητής και ο αξιωματικός υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός- σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το χρονικό διάστημα που είχαν συγκεντρωθεί οι ροπαλοφόροι κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί διαδοχικά τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια.

ΑΠΕ

Facebook Comments

POST A COMMENT.