Διαδήλωση εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας

Την Τρίτη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών ενάντια στην υπαγωγή τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές, ενώ στο Σύνταγμα έφτασε και λίγο πριν τις 20:25 το ΠΑΜΕ, που ενώθηκε με τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Το ΠΑΜΕ αποχώρησε λίγο μετά τις 21.00 όπως και το ΣΥΡΙΖΑ.

Επί τόπου βρέθηκα και δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ κλούβες των ΜΑΤ είχαν σχηματίσει φράγμα.

Εκτός από δασκάλους (ΔΟΕ) και καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης και φοιτητές.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε και μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση, σε ένδειξη συμπαράστασης στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ παραβρέθηκαν και βουλευτές του κόμματος.

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Ερμού και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος, με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για απολύσεις, που θα οδηγήσουν, όπως λένε, στην εξαθλίωση σχολείων, μαθητών και εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομόνοιας. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν με πορεία προς την πλατεία Συντάγματος,όπου αποχώρησαν λίγο μετά τις 21.00.

Η κινητοποίηση γίνεται την ώρα που στη Βουλή πραγματοποιείται η συζήτηση για το νέο λύκειο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να διενεργηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής.

Λόγω του συλλαλητηρίου, η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται με δυσκολίες. Συγκεκριμένα, είναι κλειστοί οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, όπως η Φιλελλήνων, η Καραγιώργη Σερβίας, η Αμαλίας και η Β.Σοφίας.

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι Μεγάλη Δευτέρα

«Στις 16 του μηνός ξεκινάμε δυναμικά. Θα είναι Μεγάλη Δευτέρα για την εκπαίδευση, είμαστε αποφασισμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Συμπλήρωσε δε, ότι: «Θα κάνουμε παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις συλλαλητήρια και εκδηλώσεις στα σχολεία. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός στον χώρο της εκπαίδευσης. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός των Ομοσπονδιών γενικότερα. Μεγάλοι αγώνες έρχονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Σε απεργιακό πυρετό

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας, η ολομέλεια των προέδρων της ΟΛΜΕ αποφάσισε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, να κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ η στάση τους θα επανεξετάζεται μετά από κάθε πενθήμερη απεργία.

Τη «σύμπλευση» τους με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν οι δάσκαλοι, μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα εκπρόσωποι της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ανακοινώσει απεργίες στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ενώ σε απεργιακό πυρετό βρίσκονται και τα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να έχουν κηρύξει απεργίες από αύριο, Τετάρτη, μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη.

protothema.gr 

Facebook Comments

POST A COMMENT.