Σοκ για τον κόσμο της μόδας ο αιφνίδιος θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη

Ασλάνης

Συγκλονισμένος ο κόσμος της μόδας από  την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του πασίγνωστου σχεδιαστή Μιχάλη Ασλάνη. 

Ήταν λίγο πριν από τις 15:00 όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Μιχάλης Ασλάνης είχε βρεθεί νεκρός, μια ώρα πριν, στο σπίτι του στο Κολωνάκι. Τον βρήκε πεσμένο δίπλα στο κρεββάτι του η υπεύθυνη του ατελιέ του, η συνεργάτης του που είχε κλειδιά του σπιτιού του.

Ο στενός του συνεργάτης, Γιώργος Κουτρούλιας, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σπίτι του γνωστού σχεδιαστή μόλις έμαθε το τραγικό νέο. «Μπήκα μέσα και είδα 3-4 καρέκλες πεσμένες στο πάτωμα. Δε με άφησαν να προχωρήσω πιο μέσα», είπε στους δημοσιογράφους, εμφανώς συγκλονισμένος από το χαμό του φίλου και συνεργάτη του.

Τόνισε ότι τον τελευταίο καιρό είχε ταλαιπωρηθεί πολύ, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά: «Δεν είχε τις αντοχές του 40αρη πια. Η πίεση ήταν μεγάλη. Το ατελιέ στου Ψυρρή δεν πήγε καλά, είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα», είπε ο Γ. Κουτούλιας.

Σημείωμα αυτοκτονίας δεν έχει βρεθεί και τα αίτια του θανάτου του θα αποσαφηνιστούν αφού η σορός του εξεταστεί από τον ιατροδικαστή.
Bρέθηκε από τους άνδρες της αστυνομίας ένα μπλοκ όπου ο Μιχάλης Ασλάνης σημείωνε σε ποιους χρωστούσε και ποιοι του χρωστούσαν, καθώς και ένα ημερολόγιο όπου από το καλοκαίρι έγραφε διάφορες σκέψεις του. Ανάμεσά τους και αυτή: “Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Πώς θα ζήσουμε;”.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης

Ο Μιχάλης Ασλάνης, έχοντας μικρασιάτικη καταγωγή, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, κοντάς σε σπουδαίους καθηγητές, όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 και σύντομα κατέκτησε μία από τις πρώτες θέσεις στον χώρο των σχεδιαστών μόδας.

Έκτοτε η δουλειά του παρουσιάστηκε σε ατομικές επιδείξεις ή ομαδικές μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, το Μονακό, τη Μόσχα, τη Φρανκφούρτη, τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Μπάρι, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο, τον Καναδά.

Ο Μιχάλης Ασλάνης σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Εκτός από την αγορά των ρούχων, συνεργάσθηκε με ξένες επιχειρήσεις, που εισήγαγαν στην ελληνική αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα, αλλά και με ελληνικές επιχειρήσεις, που εξήγαγαν αντίστοιχα προϊόντα, φέροντας την υπογραφή του.

Πηγή: ΑΠΕ, naftemporiki.gr, newsit.gr

Το βασανιστικό ερώτημα “Πώς θα ζήσουμε” ταλανίζει καθημερινά εκατομμύρια συνανθρώπους μας που φιλότιμα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια τεχνητή και σκόπιμη -σε μεγάλο βαθμό- οικονομική κρίση και μας κάνουν όλους να θρηνούμε καθημερινά φίλους και συνεργάτες, να αγωνιούμε για ένα αύριο που δε φαίνεται να βελτιώνεται, χωρίς ακόμα να έχουμε βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης. Καλό ταξίδι στο γλυκό Μιχάλη!

Facebook Comments

POST A COMMENT.