Η συνάντηση Σαμαρά – Ομπάμα στα αμερικανικά ΜΜΕ

samaras_obama

Θετικός είναι ο απόηχος της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο Ομπάμα, όπως φαίνεται από όσα γράφουν οι αμερικανικές εφημερίδες. Και τα συμπεράσματα των Αμερικανών δημοσιογράφων είναι θετικά. Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να μείνει ενωμένη η ελληνική κυβέρνηση γράφει η Wall Street Journal.

 

Wall Street Journal

«Ο Ομπάμα εκφράζει τη στήριξή του για τον οικονομικό σχεδιασμό της Ελλάδας, είναι ο τίτλος της Wall Street Journal, τονίζοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος παρείχε στήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, «για τη μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση, καθώς και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπαράκ Ομπάμα «ελπίζει ότι ο κ. Σαμαράς θα μπορέσει να κρατήσει ενωμένη την κυβέρνησή του για χρονικό διάστημα αρκετό ώστε να εφαρμοστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επόμενη δόση του δανείου από το ΔΝΤ και την ΕΕ».

Υπογραμμίζει ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναπτυχθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί η «τρομακτική ανεργία».

Washington Post

«Ο Ομπάμα καλεί την Ελλάδα να ισορροπήσει την λιτότητα με την ανάπτυξη, ενόσω η χώρα βγαίνει από την ύφεση», γράφει η Washington Post και συμπληρώνει πως Ομπάμα διεμήνυσε στον Σαμαρά ότι «ακούει τις φωνές στην Ελλάδα ότι τα μέτρα λιτότητας ήταν τόσα πολλά και επιβλήθηκαν πολύ σύντομα.

Associated Press

«Ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε χθες την Ελλάδα να εξισορροπήσει την λιτότητα με ανάπτυξη καθώς αναζητά την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι χρειάζεται οι Έλληνες να δουν ένα φως στο τέλος του τούνελ».

Bloomberg

Σημειώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θα στηρίξει τα βήματα της Ελλάδας στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της την ώρα που ετοιμάζεται για συνομιλίες με τους πιστωτές της για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Financial Times

Ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον Αντώνη Σαμαρά για την «τολμηρή και δύσκολη δράση του» και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα σχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση για τη διαχείριση του χρέους, είναι ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι ότι βρίσκονται στο επίκεντρο η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας».

New York Times

«Ο Ομπάμα προτρέπει το Σαμαρά να αναπτύξει την οικονομία», είναι ο τίτλος της εφημερίδας. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να βρει τρόπους για να χτίσει μια υγιή και δυνατή οικονομία, ακόμη και συνεχίσει τις περικοπές στις δαπάνες, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.