Με σύμβαση παραχωρούνται τα λαχεία σε ΟΠΑΠ, Intralot, Scientific Games

ΟΠΑΠ

Σήμερα το μεσημέρι υπογράφτηκε η σύμβαση για τα λαχεία μεταξύ του Δημοσίου και της κοινοπραξίας ΟΠΑΠ, Intralot και Scientific Games.Το Δημόσιο θα εισπράξει εφάπαξ 190 εκατ. ευρώ και άλλα 580 εκατ. ευρώ σε βάθος 12ετίας.

Αίσιο ήταν το τέλος στο 8μηνο θρίλερ που αφορούσε τις συμβάσεις για τη 12ετή παραχώρηση εκμετάλλευσης των Κρατικών Λαχείων – Ξυστό, αλλά και την πώληση του 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ.

Από το εφάπαξ αντίτιμο των 190 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εισπράξει  το Δημόσιο, τα 38 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν εντός 5ημέρου, ενώ τα υπόλοιπα 152 εκατ. ευρώ μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το Δημόσιο θα εισπράξει ακόμη 580 εκατ. ευρώ σε βάθος 12ετίας, εκ των οποίων 30 εκατ. ευρώ το πρώτο έτος και τα υπόλοιπα μέσα στην επόμενη 11ετία.

Με την υπογραφή, ανοίγει και ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης που αφορά την πώληση του 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, αφού την έχει ήδη εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δύο αποκρατικοποιήσεις περνούσαν από… συμπληγάδες, αφού οι αντιδικίες μεταξύ των εμπλεκομένων είχαν οξύνει το κλίμα, με εκπρόθεσμες αξιώσεις για αλλαγή των όρων του διαγωνισμού για τα Λαχεία, αιτήματα για αλλαγές στη σύνθεση της κοινοπραξίας εταιρειών που προκρίθηκε για την εκμετάλλευση, εξώδικα και κάθε λογής προσκόμματα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.