Άγιον Όρος: Σκηνές πολιορκίας στη Μονή Εσφιγμένου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Δόγμα», το πρωί στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους εκτυλίχθηκαν σκηνές που θυμίζουν πολιορκία από την εποχή του μεσαίωνα, καθώς πάνω από 20 έγκλειστοι μοναχοί και λαϊκοί υποστηρικτές τους δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχθούν την έξωση τους από το Κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές.

Δικαστικός επιμελητής με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και μια μικρή μπουλντόζα, στην οποία είχαν τοποθετηθεί περόνες, επιχείρησαν να εκτελέσουν την δικαστική απόφαση της έξωσης.

Όταν το περονοφόρο πλησίασε την πόρτα, μοναχοί από τα παράθυρα, ως άλλοι πολιορκούμενοι, έριξαν στον «πολιορκητικό κριό» όχι λάδι -όπως συνηθιζόταν στις μεσαιωνικές πολιορκίες- αλλά βόμβα μολότοφ(!), αναγκάζοντας το χειριστή του μηχανήματος να οπισθοχωρήσει.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ξύλινη πόρτα υπέστη σημαντικές ζημιές, όμως πίσω από αυτήν υπάρχει μια άλλη, μεταλλική.

Οι έγκλειστοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται να δεχθούν την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, επαναλαμβάνοντας το «μολών λαβέ» που ανέφεραν στην πρώτη ανακοίνωση τους όταν εκδόθηκε η απόφαση της έξωσης τους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ηρεμία στις Καρυές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία, υπάρχει κινητοποίηση ομάδας ΕΚΑΜ η οποία σπεύδει στο Άγιον Όρος.

Τις πρώτες στιγμές είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες σχετικές με θορύβους τους οποίους ορισμένοι είχαν αποδώσει σε πυροβολισμούς. Ωστόσο, το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι ότι επρόκειτο για βόμβες μολότοφ, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσουν την αφορμή για μια γενικευμένη επιχείρηση.

Τόσο η Ιερά Κοινότητα όσο και η Πολιτική Διοίκηση δεν έχουν προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.