“PLATS D’ ARTISTES” στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

IAMY

platsΜε μία έκθεση διεθνούς εμβέλειας στην οποία το πιάτο ως σχήμα, ως σκεύος και κυρίως ως καλλιτεχνική δημιουργία είχε τον πρώτο λόγο, το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας απέδειξε για άλλη μία φορά ότι ένα αρχείο – μουσείο δεν αποτελεί ένα απλό, ανιαρό «νεκροταφείο» κιτρινισμένων εγγράφων και κειμηλίων αλλά ένα ζωντανό, πολυδύναμο οργανισμό και μάλιστα δημόσια υπηρεσία, η οποία σε καιρούς δύσκολους, όπως αυτοί που διερχόμαστε, αναζητεί διαρκώς νέους τρόπους για να προσφέρει χαρά και αισιοδοξία στο κοινό της.

Η έκθεση «Plats d’ Artistes» («Πιάτα Καλλιτεχνών») εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2013. Το πολυπληθές κοινό που προσήλθε υποδέχτηκαν η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου και ο κ. Didier Guillon στο δώμα του ΙΑΜΥ με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, τιμώντας τους καλεσμένους με γνήσια ελληνική φιλοξενία. Μέσα σ΄ ένα κλίμα ευχάριστο ακολούθησαν οι ομιλίες της Διευθύντριας του ΙΑΜΥ Ντίνας Αδαμοπούλου η οποία καλωσόρισε τους εκθέτες και κατατόπισε τους επισκέπτες για την έκθεση και τα πιάτα που αποτελούν έργα τέχνης και κατόπιν ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Χρήστος Πάλλης συνεχάρη τους διοργανωτές και μίλησε για την έκθεση και τις εκδηλώσεις που προωθούν τον πολιτισμό της χώρας μας.

IAMY-1
IAMY-Στη συνέχεια και μετά από την ανταλλαγή αναμνηστικών από την κα Αδαμοπούλου στον Didier Guillon και τον Isao Llorens Artigas, μεταφέρθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην κάτω αίθουσα του Μουσείου όπου την έκθεση εγκαινίασε επίσημα ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ.  Χρήστος Πάλλης. Αμέσως μετά ο Ισπανός καλλιτέχνης Isao Llorens Artigas που συμμετέχει με έργο του στην έκθεση, ξενάγησε το κοινό στα πανέμορφα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κεραμικά πιάτα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν εκτός των άλλων ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά κ. Έρρικα Ανδριανοπούλου, οι δημοσιογράφοι: από ΤΑ ΝΕΑ η κ. Μαίρη Αδαμοπούλου, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η κ. Μαργαρίτα Πουρνάρα, η δημοσιογράφος και εκδότρια της «Φωνής της Ύδρας» κ. Ελένη Χριστοδούλου, ο εκδότης της εφημερίδας «Ο Μπουρλοτιέρης» κ. Γιάννης Θεολογίτης καθώς και οι 5 πρώτοι (από τους 25 που προσήλθαν συνολικά σε διάρκεια 5 ημερών)  δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο που ήρθαν στην χώρα μας, προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι του κ. DGuillon,  ειδικά για την έκθεση αυτή.

Η έκθεση «Plats d’ Artistes» θα διαρκέσει έως τις 11 Αυγούστου. plats1

www.iamy.gr

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.