Συνεχίζεται το θρίλερ με το Σνόουντεν

snowden

Ο πρόεδρος του Ισημερινού παραδέχτηκε πως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επικοινώνησε μαζί του για μην παραχωρηθεί άσυλο στο Σνόουντεν.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Ισημερινού έδωσε την πληροφορία ότι, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε να μην παραχωρηθεί από το Κουίτο άσυλο στον πρώην σύμβουλο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για την (Κρατική) Ασφάλεια NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν. Επίσης δήλωσε ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα ότι, “η άποψη, που έχει η Ουάσινγκτον για το θέμα αυτό, θα ληφθεί υπόψη”, όταν έλθει η ώρα και ο πρόεδρος του Ισημερινού αποτιμήσει το αίτημα, που θα υποβληθεί εκ μέρους του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Διευκρινίστηκε, όμως, ότι τούτο θα συμβεί μόνον στην περίπτωση κατά την οποία ο Σνόουντεν παρουσιαστεί αυτοπροσώπως, ή στο έδαφος του Ισημερινού ή σε μια από τις πρεσβείες που έχει αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής, κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί.

“Υπήρξε μια πολύ ευγενική επικοινωνία, από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, για να απορρίψουμε αίτημα για παροχή ασύλου”, ανέφερε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, οικονομολόγος, μιλώντας σήμερα στο Κουίτο στη δημόσια τηλεόραση.

newsit.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.