Πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός μέσα στο Παλέ! Επέστρεψε στο θρόνο του!

basket-ΠΑΟ

Σαν στο σπίτι του… Με κορυφαίους του Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή και καθοριστικό τον Λάσμε, ο Παναθηναϊκός έφυγε ξανά νικητής από το ΣΕΦ και επικρατώντας με συνολικό σκορ 3-0 του Ολυμπιακού πανηγύρισε τον 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Σοβαρά επεισόδια με επίθεση από κάφρους στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και οριστική διακοπή του αγώνα 1΄27 πριν το τέλος.

Ο αγώνας
Όταν δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες κοντράρονται σε τελικούς συνήθως είναι μια γιορτή για τον κόσμο και το άθλημα. Στην Ελλάδα όμως έχουμε πια συνηθίσει να βλέπουμε σε αυτά τα παιχνίδια την… αποθέωση της καφρίλας. Από τον κανόνα δεν ήταν εξαίρεση ο τρίτος τελικός της Α1 μπάσκετ.

Τα επεισόδια και η διακοπή στιγμάτισαν το ντέρμπι των “αιωνίων” που βρήκε θριαμβευτή τον Παναθηναϊκό.

Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν φουριόζοι το ματς και εκτελώντας με 6/7 τρίποντα κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με 10 πόντους (14-24). Ο Ολυμπιακός συνήλθε στο δεύτερο δεκάλεπτο και κυρίως χάρη στον Χάινς έκλεισε το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 39-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Λάσμε και ο Γκιστ ήταν φορτωμένοι με φάουλ, όμως την ίδια ώρα ο Ματσιούλις έκανε πάρτι απέναντι στον Παπανικολάου και ο Τσαρτσαρής οδηγούσε τον Παναθηναϊκό.

Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει γρήγορα με 7 πόντους χάρη σε δύο τρίποντα του Διαμαντίδη (63-70), ωστόσο ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 9-0 (72-70).

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λάσμε ο οποίος στάθηκε καθοριστικός με πόντους και ριμπάουντ , την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις. Έτσι φτάσαμε στο 72-76 στο 1΄ και 27΄΄ πριν το φινάλε. Ακολούθησε η εισβολή των κάφρων και η επίθεση στην αποστολή του Παναθηναϊκού.

Οι διαιτητές διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου, ωστόσο μία ώρα μετά περίπου 100 άτομα και παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις επέλεξαν να μείνουν στις κερκίδες με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί οριστικά, ο Παναθηναϊκός να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά και ο Ολυμπιακός να κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία.

Μετά από διακοπή ενός χρόνου, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε ξανά στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ επικρατώντας μάλιστα δύο φορές του (δις) Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού μέσα στο “σπίτι” του.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 39-35, 61-60, 72-76 (Δ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 9, Αντιτς 2, Σπανούλης 13 (1), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 8 (1), Πάουελ, Πρίντεζης 14 (3), Παπανικολάου 8 (2), Κατσίβελης 3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος 3 (1), Κάρι 4, Ματσιούλις 11 (2), Ούκιτς 10 (2), Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 14 (1), Διαμαντίδης 18 (5), Γκιστ 4 (1), Γκουίν, Ξανθόπουλος.

newsit.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.