Βικτόρια Χίσλοπ: Η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου!

Ellada

Ως την πιο όμορφη χώρα του κόσμου χαρακτηρίζει την Ελλάδα η Βικτόρια Χίσλοπ, στο περιοδικό «Elle».

Τα τελευταία χρόνια, η συγγραφέας του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος «Το Νησί» είναι μόνιμη κάτοικος Κρήτης και παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία και στέλνει σε όλους μας το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας.

«Ανησυχώ μήπως οι Έλληνες χάσουν την πίστη τους και θεωρήσουν ότι η κατάσταση δε θα βελτιωθεί – πράγμα απόλυτα κατανοητό».

Και συνεχίζει: «Ο ρόλος μου είναι να υπενθυμίζω στους εδώ φίλους μου ότι η χώρα όπου ζουν είναι η ομορφότερη του κόσμου, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Αναγνωρίζω ότι είναι πολύ εύκολο να τα λέω όλα αυτά, ενώ ουσιαστικά είμαι εξωτερικός παρατηρητής, αλλά είναι σημαντικό να κρατήσετε μια θετική στάση και να συνεχίσετε να ελπίζετε».

Τέλος, σημειώνει: «Παλιά η Ελλάδα ήταν ένα μεγάλο πάρτι.

Έτσι ένιωσα όταν πρωτοήρθα για “Το Νησί”.

Υπήρχε μια διαρκής αίσθηση γιορτής και μια ατμόσφαιρα πολύ ανεβασμένη.

Τα πράγματα άλλαξαν αμέσως μετά. Πλέον πολλοί γνωστοί μου ζουν με μισθούς που έχουν περικοπεί στο μισό ή έχουν χάσει εντελώς τη δουλειά τους.

Ξέρω ότι σχεδόν αγωνίζονται για να επιβιώσουν και πως δοκιμάζονται ακόμη και οι προσωπικές σχέσεις».

O τελευταίος χορός της Victoria Hislop
Eκδόσεις Διόπτρα

τελευταίος χορόςΜέσα από δέκα πολύ δυνατά διηγήματα, η Victoria Hislop μας βγάζει σεργιάνι στους αθηναϊκούς δρόμους αλλά και στις πλατείες των ελληνικών χωριών.

Σκιαγραφώντας την ξεχωριστή ατμόσφαιρα κάθε τόπου, η συγγραφέας ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας μια σειρά από αλησμόνητους ήρωες – από έναν μοναχικό παπά έως δύο αδερφούς σε διαμάχη και από έναν ανεπιθύμητο ξένο έως ένα γαμπρό που βασανίζεται από μια μουσική και μια ανάμνηση.

Δοσμένες με τη μοναδική γραφή της Victoria Hislop, αυτές οι γλυκόπικρες ιστορίες πίστης και αγάπης, χωρισμού και συμφιλίωσης, θα μείνουν στο μυαλό σας και θα σας συντροφεύουν για πολύ καιρό μετά το τέλος της ανάγνωσης.

Οι ιστορίες είναι εμπνευσμένες από την Ελλάδα

Πηγή: biblionet.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.