Σε προληπτική μαστεκτομή υποβλήθηκε η Τζολί

145498974DK011_HOLLYWOOD_AC

Σε προληπτική διπλή μαστεκτομή υποβλήθηκε η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Η 37χρονη Τζολί εξήγησε στους New York Times τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση. Οπως είπε, οι γιατροί της εκτιμούσαν ότι είχε 87% πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού και 50% καρκίνο των ωοθηκών. «Αποφάσισα, λοιπόν, να δράσω προληπτικά και να μειώσω τον κίνδυνο όσο περισσότερο μπορώ», δήλωσε η Αντζελίνα. Παράλληλα, τόνισε ότι η διαδικασία άρχισε το Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε στα τέλη Απριλίου.

145498974DK010_HOLLYWOOD_AC

Σε άρθρο με τίτλο «Η Ιατρική Επιλογή μου», η Αντζελίνα Τζολί εξήγησε ότι η μητέρα της έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και πέθανε σε ηλικία 56 ετών. Είπε, ακόμη, ότι ήθελε να εξασφαλίσει ότι η ίδια ασθένεια δεν θα την έπαιρνε μακριά από τα παιδιά της. «Η αλήθεια είναι όμως ότι κουβαλάω ένα προβληματικό γονίδιο, το BRCA1, που αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσω καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών», συνέχισε η όμορφη ηθοποιός. «Γνωρίζοντας ότι είναι η πραγματικότητά μου πήρα την απόφαση να υποβληθώ στην εννέα εβδομάδων συνδυασμένη χειρουργική επέμβαση για διπλή μαστεκτομή», πρόσθεσε. Τώρα, οι πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου του μαστού από 87% έπεσαν κάτω από το 5%, όπως δήλωσε η ίδια. Η Αντζελίνα ευχαρίστησε το σύντροφο της ζωής της, Μπραντ Πιτ, για την αγάπη και την στήριξη που της προσέφερε κατά τη διαδικασία αυτή. «Μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται πια να φοβούνται ότι θα με χάσουν εξαιτίας ενός καρκίνου του μαστού», δήλωσε. «Θέλω να ενθαρρύνω κάθε γυναίκα, ιδιαιτέρως αν έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού ή ωοθηκών, να αναζητήσουν πληροφορίες και να δουν ειδικούς που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την πλευρά της ζωής τους και να κάνουν τις δικές τους επιλογές», κατέληξε η Τζολί. Πηγή: BBC & ethnos.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.