«Run Greece», αγώνες δρόμου σε πέντε πόλεις της Ελλάδας

run_greece__main

Το νέο θεσμό αγώνων δρόμου με την επωνυμία «Run Greece» παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ο ΣΕΓΑΣ σε συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη του Ζαππείου. Η νέα σειρά αγώνων αποτελεί την απάντηση της ομοσπονδίας στην κρίση, δίνει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν δράση και να αποκτήσουν δραστηριότητα, ανοίγει την πόρτα στους πολίτες να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα άθλημα προσιτό και καθημερινό, το τρέξιμο.

Η αρχή θα δοθεί στις 19 Μαΐου, στα Γιάννενα και θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Καστοριά (26/5), Ηράκλειο (16/6), Πάτρα (29/9) και Λάρισα (20/10).

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Wind Ελλάς Γιώργος Τσαπρούνης, ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ Βαγγέλης Ιωάννου και ο διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Περικλής Μπάκας.

RUN GREECE
«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, με τους οποίους συνδιοργανώνουμε τους αγώνες και η συμβολή τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ο νέος θεσμός με την επωνυμία “Run Greece” με αγώνες 5χλμ. , 10χλμ και αγώνα για τα παιδιά, σε πέντε πόλεις στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι βγάλουμε τους πολίτες στους δρόμους. Οι αγώνες θα αποτελούν γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού για καθεμία από τις πόλεις που θα τις φιλοξενήσουν. Το κέρδος αυτής της διοργάνωσης είναι πολύ μεγαλύτερο από τους 10.000 δρομείς που θα βγουν στους δρόμους, το κέρδος θα είναι μια καλύτερη ζωή», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε: «Η δική μας κατεύθυνση είναι ο μαζικός αθλητισμός. Ο ΣΕΓΑΣ εδραιώνει τη συνεργασία με τις περιφέρειες και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αθληθούν . Μέσα από αυτή την προσπάθεια θα συμβάλει στην αύξηση του μαζικού αθλητισμού. Θα είμαι πάντα κοντά σε τέτοιες ενέργειες που είναι υπέρ του πολίτη».

Facebook Comments

POST A COMMENT.