EEL: Η Πάτρα φέρνει επενδύσεις και ανάπτυξη

patra2

Εξαιρετικά σημαντικές είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες που διαγράφονται για το λιμάνι της Πάτρας, τονίζει σε συνέντευξη του ο Φώτης Δαούσης, Αντιπρόεδρος Οικονομικού ΕΕL (Ελληνική Εταιρία Λοτζίστικς) και EMEA Commercial Director Globe Williams International, καθώς οι εμπορευματικές ροές που κατευθύνονται προς την αγορά της Αχαΐας σε συνδυασμό με τα φορτία που προορίζονται για άλλες χώρες, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το ζητούμενο, που ονομάζεται ανάπτυξη.

DaoussisEE: Τo Road Shows της EEL συνεχίζεται, αυτή τη φορά στις 17 Απριλίου στην Πάτρα. Πείτε μας, κε Δαούση, γιατί στην Πάτρα; Τι είναι αυτό που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον σας;

Φώτης Δαούσης: Η Πάτρα αποκαλείται Πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση, καθώς είναι διεθνές εμπορικό κέντρο, μεγάλο λιμάνι και κομβικό σημείο για το εμπόριο και την επικοινωνία με την Ιταλία και την Ευρωπαϊκή Δύση. Πληθώρα ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του λιμένα της Πάτρας για μεταφορά των προϊόντων τους προς το εξωτερικό.

ΕΕ: Ποιος είναι ο στόχος της δράσης;

Φώτης Δαούσης: Ο στόχος των Road Shows είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων και των φορέων της περιφέρειας για το επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης των εμπορευματικών μεταφορών και των logistics στην Ελλάδα, καθώς και η προώθηση της επιστήμης των logistics, ως βασική λειτουργία κάθε οργανισμού.

ΕΕ: Υπάρχουν, πιστεύετε, επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή και πώς ο λιμένας μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη;

Φώτης Δαούσης: Το πολεοδομικό συγκρότημα της Πάτρας είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό στην Ελλάδα. Οι εμπορευματικές ροές που κατευθύνονται προς την αγορά της Αχαϊας σε συνδυασμό με τα φορτία που προορίζονται για άλλες χώρες δημιουργούν την απαραίτητη «κρίσιμη μάζα», ικανή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη επενδυτικών δράσεων. Είναι αυτονόητη ότι για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των φορτίων αυτών, ο οδικός άξονας Αθήνας – Πάτρας θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομώτερο.

ΕΕ: Τι μήνυμα με δύο λόγια θέλετε να περάσετε στο κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των Logistics μέσα από τις δράσεις σας;

Φώτης Δαούσης: Ο κλάδος μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικός με βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και ταυτόχρονη ανάπτυξη της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων για να συνεισφέρουν δυναμικά στην καθιέρωση της Ελλάδας ως το διακομιστικό κέντρο των Βαλκανίων.

www.sofokleousin.gr  – Συνέντευξη: Έλενα Ερμείδου

Facebook Comments

POST A COMMENT.