Το τέλος του Δημοσίου όπως το ξέρουμε

stournaras_troika

‘Άρση της μονιμότητας προανήγγειλε ο Στουρνάρας
Τόμσεν: Μπορείτε να πιάσετε τους στόχους χωρίς νέα μέτρα

Ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν σαφής, το ίδιο και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, που δήλωσαν ότι λύθηκε ο γόρδιος δεσμός της μονιμότητας στο Δημόσιο. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι, μέχρι το 2014, θα φύγουν αρκετές χιλιάδες από το Δημόσιο.

Ο Πωλ Τόμσεν, αναφερόμενος στις περικοπές του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που δεν αποδίδουν,  είπε ότι εξακολουθεί να αποτελεί θέμα ταμπού και επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων ανθρώπων, εξαιρετικά ικανών που μπορούν να αντικαταστήσουν τους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Συμπέρασμα: Η μονιμότητα είναι παρελθόν!

Στο συνέδριο του Economist, είπαν και οι δυο άνδρες ότι η συμφωνία της τρόικας με την Ελλάδα έκλεισε. Λίγη ώρα αργότερα, εκδόθηκε ανακοίνωση από ΕΕ-ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο Πωλ Τόμσεν είπε, επίσης, ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Ο κ. Τόμσεν επεσήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τους στόχους χωρίς νέα μέτρα σε επίπεδο μισθών και συντάξεων, εφόσον εξακολουθούν να τηρούνται οι στόχοι σε επίπεδο φοροδιαφυγής κλπ.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αυξήσεις φόρων, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τόμσεν.

Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη καλύτερης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Πολλοί, ακόμη, από τους πλούσιους δεν πληρώνουν τους φόρους τους, είπε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων δεν έχει οδηγήσει, ακόμη, στα αναμενόμενα αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τόμσεν είπε ότι “δε θέλουμε η πολιτεία να διοικεί τράπεζες και η κυβέρνηση να κατανέμει τις πιστώσεις”.

newsit.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.