Πρόκληση από Βούλγαρους αξιωματικούς: “Η Θράκη είναι δική μας”!

f16

Τι απαντά το ΥΕΘΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε, ο Α/ΓΕΑ, κ. Ευάγγελος Τουρνάς, στον Βούλγαρο ομόλογό του, Υποπτέραρχο Constantin Popov, με αφορμή ανακριβή στοιχεία που παρουσίασαν Βούλγαροι επιτελείς, σύμφωνα με το οποία η Θράκη τους ανήκει.

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Στις 11 έως 27 Ιουλίου 2013 θα διεξαχθεί η αεροπορική άσκηση «THRACIAN STAR» στην αεροπορική βάση «Graf Ignatevo» με πρωτοβουλία της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας και συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρουμανίας. Στην άσκηση αυτή αποφασίστηκε, μετά από πρόσκληση της Βουλγαρικής ΠΑ, η συμμετοχή μαχητικών της ΠΑ.

Κατά την αρχική συντονιστική σύσκεψη στη Σόφια, παρουσιάστηκαν από τη Βουλγαρική πλευρά βασικά ενημερωτικά και άλλα επιχειρησιακά στοιχεία, σχετικά με τη διεξαγωγή της άσκησης. Με αφορμή την παρουσίαση των εν λόγω στοιχείων, έγινε αναφορά και σε ιστορικά στοιχεία, στα οποία σημείωσαν με έμφαση «την καταγωγή τους από τους Θράκες», ενώ συμπεριέλαβαν και ιστορικό χάρτη στον οποίο απεικονίζονται εδάφη που συμπεριελάμβαναν όλη την Ελληνική Θράκη. Ομοίως στον εν λόγω χάρτη απεικονίζεται και η αρχαία Μακεδονία, χωρισμένη με σύνορα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

newsit.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.