Σοβαρές καταγγελίες κατά πασίγνωστου Έλληνα γιατρού στην Αγγλία

doctor

Θρίλερ με κορυφαίο Έλληνα γυναικολόγο-μαιευτήρα, που φέρεται ως υπεύθυνος για τον θάνατο μιας ασθενούς του αλλά και για σοβαρές επιπλοκές σε τουλάχιστον άλλες πέντε γυναίκες, διαδραματίζεται στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», αλλά και άλλα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βρετανίας, στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει προκειμένου να εξετάσει σοβαρές καταγγελίες κατά του πασίγνωστου γιατρού, έχουν ειπωθεί από τα χείλη ασθενών αλλά και συγγενών τους τρομακτικές ιστορίες για τη δράση του, που προκαλούν το κοινό αίσθημα.
doc1
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα, ο διάσημος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μαιευτήρας Νικόλαος Παπανικολάου φέρεται να προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, που διεξήχθη στο φημισμένο νοσοκομείο «Basildon», σε μια 49χρονη Αγγλίδα, τη Surinder Venables, η οποία πέθανε μετά από έναν μήνα. Στην ακροαματική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ο αδελφός της άτυχης γυναίκας αλλά και οι δύο κόρες της ανέφεραν ότι ο γιατρός δεν την είχε προειδοποιήσει για τυχόν επιπλοκές, δεν έκανε σωστά την επέμβαση, αλλά και δεν αναγνώρισε τα λάθη του. Όπως υποστήριξε και ο δικηγόρος της οικογένειας, η Surinder Venables πήγε στο νοσοκομείο «Basildon» για μια εγχείρηση ρουτίνας, κατά τη διάρκεια της επέμβασης όμως ο δρ Παπανικολάου μαζί με τις τρεις κύστες που έπρεπε να «κόψει», αφαίρεσε κατά λάθος και μέρος του εντέρου. Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2008. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, η Surinder Venables χρειάστηκε να χειρουργηθεί άλλες πέντε φορές από άλλους γιατρούς. Έναν μήνα όμως μετά την αρχική επέμβαση η γυναίκα απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.

«Για μένα αυτή η υπόθεση έχει διαλευκανθεί»

Σύμφωνα με την espressο ο γιατρός δηλώνει: «Σε ό,τι αφορά την 49χρονη ασθενή, κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης που έγινε πριν από περίπου πέντε χρόνια σημειώθηκε μια επιπλοκή, η οποία αντιμετωπίστηκε. Έναν μήνα μετά η γυναίκα πέθανε από ανακοπή καρδιάς. «Μετά από ΕΔΕ βρέθηκε ότι πρόκειται για μια επιπλοκή που συμβαίνει κατά τη διάρκεια των χειρουργείων. Για μένα αυτή η υπόθεση έχει κλείσει, καθώς έχουν διαλευκανθεί πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η επιπλοκή».

zougla.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.