Η οικονομική κρίση και η υγεία της γυναίκας και μητέρας

ΠΑΝΕΛ_resize

Με την ευκαιρία της ημέρας της Γυναίκας η Β´ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας παρουσίασαν σε Συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, στοιχεία για το αυξημένο ποσοστό παλινδρόμων κυήσεων, οδηγίες που διασφαλίζουν την υγεία των γυναικών και πρωτοβουλίες που βοηθούν τις γυναίκες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας με χαμηλό κόστος, ένα από τα ζητούμενα της εποχής μας.

Οι ομιλητές καθηγητές, κ.κ. Γ. Κρεατσάς, Ι. Υφαντόπουλος, Δ. Μπότσης και Ν. Βιτωράτος, Αν. Καθηγητής Ε. Δεληγεώρογλου, Επίκ. Καθηγητής Ν. Σαλάκος η Επίκ. Καθηγήτρια Αικ. Πολίτη, Διευθύνουσα Φ. Γιαννοπούλου και η Τομεάρχης Α. Kαραγεωργοπούλου, τόνισαν ότι οι επισκέψεις στα εξωτερικά γυναικολογικά ιατρεία, οι εμβολιασμοί, ο προγεννητικός έλεγχος, η ενίσχυση του μητρικού θηλασμού, καθώς και η αντισύλληψη είναι βασικά θέματα, για τα οποία κάθε γυναίκα, αλλά και συνολικά η οικογένεια, πρέπει να ενημερώνεται με απλό τρόπο.

«Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων», δήλωσε ο Διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, Καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς. «Οι γυναίκες πρέπει να ενημερώνονται για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις πρόσφατες ιατρικές οδηγίες, με στόχο την επίτευξη της καλής υγείας που χρειάζονται».

Ορισμένες Ελληνίδες δεν έχουν την προληπτική ιατρική φροντίδα που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιείς, να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση μιας νόσου, να ζήσουν καλά και να αποδώσουν στην ζωή τους. Ωστόσο με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το σύστημα υγείας της χώρας μας να καλύπτει εξετάσεις που εστιάζουν σε υπηρεσίες πρόληψης, όπως: η εξέταση κατά Παπανικολάου, η ψηφιακή μαστογραφία, κλπ. Επιπλέον με την αύξηση των Ελληνίδων που έχουν πρόσβαση στην προληπτική ιατρική φροντίδα θα μειωθεί και το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας.

Στη συνέντευξη, παρουσιάστηκε η πρόοδος που έχει γίνει μέχρι σήμερα και οι νεότερες εξελίξεις, με βάση πρόσφατες ιατρικές κατευθυντήριες οδηγίες που εκδόθηκαν, ενθαρρύνοντας έτσι τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών πρόληψης.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Κλινικής να προστατέψει την υγεία της γυναίκας και απευθύνεται στις γυναίκες και τις οικογένειές τους, αλλά και στα παιδιά μας, τα οποία από νωρίς πρέπει να γνωρίζουν θέματα αγωγής υγείας και διαφυλικών σχέσεων.

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο» θα προσφέρει δωρεάν σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, γυναικολογική εξέταση, εξέταση μαστού και εξέταση κατά Παπανικολάου  από το εξειδικευμένο προσωπικό της Β´ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών τη Πέμπτη  και Παρασκευή 7- 8 Μαρτίου, 2013 και ώρα 09.00-13.00.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πληροφορίες: Ε. Κανάκη, Γ. Γιαννούλη, Αρεταίειο Νοσοκομείο, Βασ. Σοφίας 76, 11528.
Τηλ: 210 7217835, 210 7286353,
Fax: 210 7233330,
e-mail: [email protected].   www.aretaieio-obgyn.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.